Preturi

21:43 by Ink Digger

Stiu ca v-ati fi asteptat sa gasiti niste cifre si calcule insa este dificil de calculat pretul unui tatuaj fara a sti exact despre ce este vorba... cat este de mare, daca este color sau alb/negru, gradul de complexitate, zona pe care se executa si asa mai departe.

Marea majoritate a saloanelor aplica regula "desenului in fata clientului" in cazul unor tatuaje unicat si nu din catalog (oare cine isi mai face tatuaj din cataloage?)... eu prefer sa fac un studiu de caz si iata ce inseamna acest lucru:

-sa presupunem ca avem un client care nu are o idee precisa asupra tatuajului pe care il doreste, in cazul acesta trebuie sa astepte cateva zile pana termin documentatia si desenul (zeci de poze pe care le aleg special pentru tatuajul clientului din care voi alege lucrurile esentiale si voi concepe un desen care sa se potriveasca perfect pe corpul sau)..acest lucru necesita rabdare si meticulozitate si nu un desen facut rapid in fata clientului la prima idee pe care o are tatuatorul... sunt foarte multi factori care se iau in considerare inaintea inceperii unui tatuaj, factori pe care marea majoritate a saloanelor ii trec cu vederea (sunt clienti care vin cu un tatuaj total nepotrivit la saloane si insista sa si-l faca in ciuda recomandarilor artistilor care in loc sa renunte si sa explice mai mult si mai in detaliu "de ce acel tatuaj nu este bun pentru persoana respectiva"... acestia il executa si incaseaza banii care evident sunt necesari intretinerii afacerii.. intr-un fel reactia saloanelor este scuzabila)...
Nu doresc sa reprosez absolut nimic saloanelor de tatuaj, sa nu fiu inteles gresit insa cunosc destul de multi tatuatori asa zis "homemade" care pot da lectii de virtuozitate cam la peste jumatate din saloanele de tatuaj din Romania (asta nu inseamna ca nu sunt saloane de tatuaj excelente la noi in tara, sunt cateva chiar foarte bune si evident nici nu ma consider unul care poate da lectii altuia)... singura diferenta fiind probabil faptul ca intradevar ei au multe taxe de platit si evident ca tatuajul va costa mai mult...dublu sau triplu aproape.

Mai departe, un tatuaj excelent executat nu este nici pe departe ieftin, nici la saloane, nici la tatuatorii freelancers... e adevarat ca pana acum cativa ani nu era atat de igienic sa te tatueze un artist independent (lipsa banilor, lipsa masurilor de igiena, lipsa consumabilelor si a acelor de unica folosinta si asa mai departe fiind motive destul de suficiente pentru cineva in asa fel incat sa renunte la ideea de a nu se tatua in alt loc decat la un salon autorizat) insa astazi sa fim seriosi, exista firme de accesorii care iti aduc la usa absolut tot ceea ce vrei de la ace Magnum pana la masini Micky Sharpz... daca acum cativa ani imaginea tatuatorilor homemade era reprezentata prin masina de tatuat facuta din pixuri si motorase de casetofon astazi cu certitudine altfel stau lucrurile...imi permit sa afirm ca EXACT aceleasi ace, aceleasi culori si aceleasi aparate de tatuat...aceleasi manusi chirugicale si aceleasi solutii de sterilizat si dezinfectat si multe altele pe care le detine un salon de tatuaje le detin si artistii independenti... singura diferenta fiind COSTURILE de intretinere...

Un salon spunea urmatorul lucru "la un particular nu conteaza nimic, deoarece el, prin pretul redus si lipsa de mijloace de sterilizare, nu are costuri suplimentare si nici stresul de a avea multi clienti pe zi si a executa totul perfect"... eu as intreba daca dvs. considerati ca "stresul de a avea multi clienti pe zi" duce la executia unui tatuaj daca nu perfect macar aproape perfect?... adica e o chestie de rationament.

Ia sa vedem, cum e mai bine:
-O sedinta de 4-5 ore la un salon, sedinta neintrerupta decat de vreo 2-3 pauze si alea rapide, o munca facuta in graba pentru ca pe scaun mai asteapta inca un client sau doi, o munca facuta fara prea mare atentie asupra detaliilor care sunt un factor foarte important la un tatuaj, sau o sedinta mai lunga cu pauze la fiecare 15-20 de minute si cu insistarea pe fiecare detaliu al tatuajului plus sedinte de retus dupa fiecare etapa, intr-un ambient comfortabil, igienic si amical?

In concluzie pretul unui tatuaj il pot preciza numai dupa ce cunoastem in amanunt marimea, zona, gradul de complexitate si toate acestea numai dupa ce desenul este gata si vedem cum vi se potriveste, in orice caz, datorita costurilor scazute (artistul independent nu plateste chirie pentru un spatiu, sau alte taxe aferente) preturile tatuajelor vor fi cu mult sub cele de la saloane... dar timpul pe care il aloc unui tatuaj este aproape de 5-6 ori mai mare fata de cat acorda saloanele.

Pentru orice alta intrebare sau lamurire suplimentara ma puteti contacta la adresa de e-mail de la pagina de Contact

Posted in | 0 Comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu