21:44 by Ink Digger

Nu trebuie sa va bazati pe sfaturile prietenilor sau "din auzite" despre cum sa va ingrijiti tatuajul proaspat realizat, singurul in masura sa va dea instructiunile de ingrijire este artistul care v-a tatuat (sau un doctor), acesta avand o bogata experienta in privinta ingrijirii unui tatuaj, datorita numeroaselor lucrari pe care le-a terminat cat si ca urmare a relatiilor profesionale dintre el si un medic.

Imediat dupa terminarea procesului de tatuare, este obligatoriu sa aveti un bandaj (folie de plastic sau bandaj steril) peste tatuaj... motivul acestui bandaj este foarte simplu: sa tina la distanta bacteriile si microbii care se transmit prin aer, tatuajul este o rana deschisa si deci un bun "teren de joaca" pentru bacterii si infectii.
Bandajul se lasa maxim 4 ore (nu indepartati bandajul imediat, pentru a arata prietenilor dvs. noul tatuaj, exista riscul sa va infectati, prietenii pot astepta putin)...

Dupa ce ati ajuns acasa, indepartati bandajul prin miscari lente.
Nu trebuie sa va panicati, tatuajul va arata ingrozitor de urat din cauza plasmei care a curs si a innegrit toata zona tatuata, este un lucru absolut normal...
Spalati-va foarte bine pe maini cu un sapun antibacterian (ex. Protex) dupa care spalati tatuajul cu mana goala (fara vreo carpa abraziva, servetel sau prosop inmuiat in apa) cu apa calduta si sapun antibacterian.
Dupa ce ati indepartat plasma si tatuajul a revenit la forma initiala, uscati zona spalata prin TAMPONARE si nu prin FRECARE cu un prosop foarte curat si moale sau cu servetele.

Urmeaza aplicarea unguentului antibiotic si anti-inflamator.
Cu mana foarte curata (proaspat spalata si dezinfectata cu alcool) aplicati peste tatuaj un strat subtire de unguent BANEOCIN sau BEPHANTEN incluzand si o zona de 3 - 4cm imprejurul tatuajului, excluzand astfel riscul unei infectii.
Timp de 7 zile tatuajul trebuie intretinut umed, prin ungerea in permanenta (din 3 in 3 ore) inclusiv noaptea. De fiecare data, inaintea aplicarii unguentului trebuie sa fiti foarte curat pe maini, spalati-va inainte cu sapun antibacterian si dezinfectati-va cu o solutie sterila (alcool, spirt).Dupa ce ati dat cu unguent peste tatuaj, preventiv dar nu obligatoriu ar fi sa tineti un tratament de cateva zile cu Oxacilina 500mg
(o capsula la 6 ore timp de 4-5 zile),
in acest fel corpul dvs. va rezista oricarui atac infectios... Schimbati-va hainele si lenjeria de pat foarte des, chiar daca ele sunt curate, in felul acesta riscul de infectie este mai mic.

NU se acopera cu nici un pansament sau folie tatuajul incepand de a doua zi, acesta trebuie sa ramana LIBER, grabindu-se astfel procesul de vindecare... evident in functie de locul dvs. de munca puteti proteja tatuajul proaspat purtand haine mai largi si intervenind o data la 3-4 ore prin spalarea sa si ungerea cu crema antibiotica... Hainele largi vor acoperi tatuajul si il vor proteja impotriva unei infectii.
Este indicat sa aveti schimburi curate la dvs. de cate ori simtiti ca este nevoie sa va schimbati de haine, nu uitati sa fiti foarte curat si dezinfectat pe maini inainte.
Daca sunteti la servici si hainele dvs. s-au lipit de tatuaj, udati cu putina apa calduta zona pe deasupra hainei, pana se desprinde de tatuaj...indepartati haina respectiva, spalati-va inca o data cu sapun antibacterian pe maini, spalati usor tatuajul cu mana goala, tamponati-l cu un servetel steril dupa care aplicati un strat subtire de unguent Baneocin sau Bephanten, apoi schimbati hainele cu unele curate.

Timp de o saptamana de la terminarea tatuajului, acesta trebuie mentinut umed si steril cu unguent din 3 in 3 ore.
Dupa o saptamana este timpul sa trecem la o crema hidratanta, acest lucru prevenind astfel cojirea... inainte de a da cu crema hidratanta cititi cu atentie instructiunile si asigurati-va ca nu sunteti alergic la unul din compusii cremei sau ca aceasta nu va irita... este recomandata o crema hidratanta cu Vitaminele A si D (NU folositi crema de galbenele, pentru ca aceasta afecteaza si ataca pigmentii din tatuaj decolorand astfel tatuajul)...Este recomandat sa comandati la orice farmacie o crema simpla pe baza de vaselina neutra doar cu Vitaminele A si D fara alte ingrediente cosmetice care pot ataca pigmentii, nu uitati ca trebuie sa va spalati bine pe maini de fiecare data cu un sapun antibacterian...aceasta crema poate fi folosita in acelasi timp in care dati cu unguent Baneocin sau Bephanten.

O saptamana este recomandat sa nu faceti bai calde...ci dusuri, si sa evitati indreptarea jetului de apa direct pe tatuaj (presiunea poate decoji tatuajul iar sangerarea poate scoate pigmentul din tatuaj decolorand lucrarea)... in acelasi timp evitati samponarea sau sapunirea zonei tatuate, daca din greseala ati facut acest lucru limpeziti imediat tatuajul.
Timp de 2 luni este INTERZIS cu desavarsire inotul in piscine, lacuri, stranduri, sauna, mare sau bai fierbinti... deasemenea este INTERZISA expunerea tatuajului la soare timp de 3 luni, indiferent ce crema folositi si cat de mare ar fi factorul de protectie al acesteia, va decolora tatuajul, mai ales daca este color.
Bronzarea la solar este INTERZISA cel putin 6 luni... pigmentii din tatuaj se stabilizeaza in cateva luni, timp in care tatuajul in functie de ingrijirea pe care ati acordat-o, isi va recapata culorile vii si intense.

Pe toata durata procesului de vindecare a tatuajului NU CURATATI COJILE, nu conteaza cat de mare este mancarimea sau cat de enervanta este, daca va scarpinati si rupeti cojile se poate elimina cerneala din tatuaj prin sangerare acest lucru ducand evident la decolorare... daca mancarimea este insuportabila puteti sa ungeti tatuajul cu crema hidratanta, masand zona usor pana dispare senzatia de mancarime... nu uitati ca trebuie sa fiti foarte curat pe maini.
Evitati ca tatuajul sa intre in contact cu animale...
Evitati expunerea tatuajului la praf, transpiratie excesiva din activitati fizice intense (inclusiv sex)... Este interzisa folosirea spirtului pe toata durata vindecarii.
Este interzisa ungerea cu alte creme decat cele recomandate de catre tatuator.
Evitati purtarea unor haine pentru perioade mai mari de 4-5 ore.
Nu lasati prietenii sau amicii sa va atinga tatuajul.. tatuajul proaspat facut nu trebuie sa intre in contact cu maini nespalate, haine murdare, lenjerie intima nespalata.

Dupa aproximativ 15 zile cojile vor cadea de la sine iar tatuajul va ramane un pic sters, nu este cazul sa va panicati, este perioada de dupa vindecare in care pigmentii se stabilizeaza in piele... ungeti cu crema hidratanta pana la completa vindecare... in cateva saptamani culorile isi vor recapata intensitatea si se vor stabiliza.
Cand tatuajul incepe sa se vindece NU va scarpinati si NU frecati cu obiecte tatuajul... Mancarimea pe care o simtiti inseamna ca acesta incepe sa se vindece. De asemenea pielitele ce se formeaza NU SE INLATURA, ele au sa cada treptat singure... Acest lucru se intampla de obicei intre o saptamana si trei saptamani.

Daca apar umflaturi sau roseli ale pieli puteti folosi cubulete de gheata pentru a reduce umflatura... daca exista suspiciunea unei infectii la cateva zile de la executarea tatuajului cel mai indicat ar fi sa va adresati unui doctor care va poate da prescriptia necesara, nu luati medicamente aiurea si nu ungeti cu tot felul de creme despre care nu stiti nimic (ex. vezi crema de galbenele care decoloreaza si ataca pigmentii tatuajului).
Procesul de vindecare al unui tatuaj poate fi cuprins intre o saptamana si sase saptamani, sau mai mult, proces care este influentat de zona, design-ul si complexitatea tatuajului ales... Dupa vindecare pastrati-va tatuajul mereu viu ungandu-va cu creme (EUCERIN sau NIVEA) pentru hidratarea pielii dupa fiecare baie!

Tatuajul este al tau, ai grija de el, acum face parte din tine,
iar el te reprezinta peste tot!

Posted in | 0 Comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu